Розата попитала тръна: 
-Защо си ми, виж заради теб, никой не може да ме докосне... 
Тръна отговорил: 
-Всеки ако те докосваше, нямаше да бъдеш толкова красива...
Розата попитала тръна: -Защо си ми, виж заради теб, никой не може да ме докосне... Тръна отговорил: -Всеки ако те докосваше, нямаше да бъдеш толкова красива...









НОВИ ПРОДУКТИ!!!
Серия парфюм DIANA
със съдържание на розово масло







КОНТАКТИ

Офис и складова база в град Плевен
Адрес: България, 5800, град Плевен,
ул. "Плевенска епопея" №13,
Лице за контакти:
Диана Петкова Гергова
Телефон: 0896746044

 

Приложение на розата в производството на гюлова ракия

   България е известна по света, не само с розовото масло и розовата вода.
   Много от посетителите на нашата прекрасна България, са възхитени от мириса и първата глътка на гюлова ракия.
   За да направят живота си по-вкусен и ароматен, трудолюбивите българи от Карловско-Казанлъшкия край са се  научили да използват розата за производство на гюлова ракия и ликьор.
   Производителите на гюлова ракия са горди с ненадминат вкус, който споделят с удоволствие с гостите си . Гюловата ракия е много екзотично питие, което всеки ценител на високоалкохолните напитки следва да опита. 
   Любен Каравелов в своята повест "Маминото детенце" е възпял гюловата ракия.
"...........Който не е пил Казанлъшка гюлова ракия, той нищо не отбира......."
    Технологията за производство на гюлова ракия е специфична и никак не е лесна за изпълнение, но хората , които живеят в Розовата долина с особена любов и отговорност произвеждат този елексир.
    За направата на гюлова ракия са необходими цветове от маслодайна роза, захар, вода, хлебна мая и винен оцет.
    В съд с вместимост 100 литра се слагат 40 кг. захар и 40 литра вода, след което се разбърква до пълното разтопяване на захарта.
    Получената смес се допълва с три литра висококачествен винен оцет.
    За да се ускори процеса на ферментация се добавят три калъпа мая за хляб, предварително разтворени в два литра вода.
    С енергично разбъркване към получената смес се добавя една добре напълнена кофа, с вместимост 10 литра, предварително почистени и измити със студена вода, цветчета от роза "Дамасцена". 
    Бърка се и се оставя за две седмици да ферментира.
    Както при производството на другите ракии, първакът и патоките се отделят.
    От гюловата ракия се произвежна и розов ликьор.
    Към свежите, добре почистени и измити розови листенца се добавя гюлова ракия /прясна, без мирис/. Оставя се една седмица за настойване, като поне веднъж дневно се разклаща съда.
    Когато стане готово, цветовете от розите се пресяват презмарля, течността се налива в стъклени бутилки да отлежава в хоризонтално положение. След месец ликьора е готов за консумация.

НАЗДРАВЕ! 







Меню

За нас
Контакти
Полезна информация

Актуално
Контакти